Nieuwe directeur: Leonie Schouten

dinsdag 20 september 2022

Deze maand mocht ik starten als directeur-bestuurder van Cultuurhuis Garenspinnerij. Een plek waar voor mij veel samenkomt: mijn liefde voor kunst en cultuur, het kunnen werken in mijn eigen stad en het verrijken van het onderwijs door cultuureducatie. Ik heb een warm welkom gehad en stel me graag nog even voor.

Achtergrond

36 jaar geleden werd ik geboren in Gouda. Ik ben opgegroeid vlak achter de oude Werkschuit aan de Bloemendaalseweg. Na een middelbareschooltijd op het Antoniuscollege verhuisde ik naar Utrecht om daar de studies theater- film- en theaterwetenschappen, kunstbeleid en bestuurskunde te volgen.

Loopbaan 

Ik startte mijn loopbaan in Rotterdam waar ik culturele projecten en evenementen voor jongeren ontwikkelde waarna ik de overstap maakte naar een mbo-instelling om daar de samenwerking tussen het onderwijs en de evenementensector op te zetten. Vervolgens heb ik de afgelopen 9 jaar bij de VO-raad gewerkt waar ik leiding gaf aan de academie, gericht op de professionalisering van schoolleiders en bestuurders. Twee jaar geleden verhuisde ik met mijn man en 2 kinderen terug naar de omgeving van Gouda.

Mijn passies 

Zoals gezegd ben ik een groot liefhebber van kunst en cultuur. Ik bezoek graag toneel- en dansvoorstellingen, concerten en musea. Daarnaast zwem ik al bijna 30 jaar met mijn Goudse synchroonzwemteam en ontdek ik graag nieuwe restaurants. Ik hou van reizen: van wandelen in China, het beklimmen van Machu Picchu in Peru tot met een camper door Nieuw-Zeeland trekken. Maar ik ben ook graag bij mijn ouders in Frankrijk te vinden.

Waar ben ik dan onlangs geweest? (en gelijk wat mooie tips of inspiratie)

  • Girls and Boys - Toneelgroep Oostpool (speelt 8 oktober in de Goudse Schouwburg!)
  • Agnes Obel (prachtige cello’s, magische muziek en beelden)
  • Restaurant Maeve in Utrecht
  • Met de kinderen naar het Nationaal Militair Museum, Spoorwegmuseum, Archeon en het Kinderboekenmuseum.
  • Trojan Wars en Leedvermaak, beide door Het Nationaal Theater
  • Elk jaar probeer ik ook een paar keer naar de Parade te gaan.

Focus 

Komende tijd ligt mijn focus op het leren kennen van het Cultuurhuis en haar partners. We moeten ons nieuwe meerjarenbeleidsplan opleveren, hebben volop ambities om meer aansluiting te maken met het sociale domein, en willen het Cultuurhuis nog aantrekkelijker en toegankelijker maken.

Gelukkig mag ik rekenen op een enthousiast team, een gezonde organisatie en de mooiste werkplek van Gouda. Ik heb er dus heel veel zin in!