Twee Goudse Scholen winnen ontwerpwedstrijd

dinsdag 2 november 2021

In 2022 viert ons prachtige Gouda dat ze 750 jaar stadsrechten heeft. Cultuurhuis Garenspinnerij viert dit natuurlijk mee en heeft het kunstproject 'De Goudse Iconen' ontwikkeld. 

De Goudse Iconen

Het kunstwerk ‘de Kaasboerin’ van Ineke van Dijk uit het centrum van Gouda krijgt vijftig betonnen zusjes - gemaakt op ware grootte. Uiteenlopende groepen Gouwenaars, met verschillende achtergronden, beschilderen de beelden en bouwen zo samen aan een inclusieve stad waar we trots op zijn!

Leerlingen uit Gouda

Cultuurhuis Garenspinnerij heeft de scholen in Gouda uitgenodigd om deel te nemen aan dit bijzondere project. Leerlingen konden aan de slag met hun eigen icoon: zij mochten hun talent laten zien door een klein ‘kaasboerinnetje’ te maken middels een bouwplaat, met het thema 'Geef Gouda Door'. 

Er waren een aantal mooie inzendingen binnen gekomen en we zijn trots om te mogen vertellen dat deze twee scholen mee gaan werken aan het project:

-  Basisschool St. Aloysius
-  Basisschool Al Qalam

Beiden scholen geven met het project op een originele en kunstzinnige manier aan hoe ze Gouda door willen geven. Eind november 2021 gaan 10 leerlingen van beide scholen aan de slag met een eigen betonnen kaasmeisje, samen met een kunstenaar van Cultuurhuis Garenspinnerij.