Verwonder je in en om de Garenspinnerij!

dinsdag 5 september 2023

Van 14 tot en met 16 september staat de binnenstad van Gouda in het teken van verwondering en spektakel tijdens het Festival de Verwondering. Dit unieke culturele Goudse festival markeert de start van het nieuwe culturele seizoen. Verheug je op een divers programma vol theater, muziek, straattheater, film en kunst. Bijna alle programmaonderdelen zijn gratis toegankelijk.

Programma highlights

14 & 15 september:

Festivalstart op Diverse Locaties
De binnenstad van Gouda komt tot leven met gevarieerde shows en optredens op verschillende locaties. Bij de Goudse Schouwburg treden Nick & Guy op in de Kleine Zaal en comédienne Kiki Schippers in de Grote Zaal - met betoverende muziek- en circusacts. Kom dansen bij de Silent Disco Achter de Waag. Geniet van livemuziek tijdens Café Sessions in diverse cafés in de binnenstad en laat je betoveren door de film 'Casablanca Beats' bij Museum Gouda. In de Agnietenkapel brengen drie gezelschappen korte voorstellingen vol verwondering, waaronder HZT & Club Gewalt.

16 september:

Programma in en om de Garenspinnerij
Vandaag staan de deuren van Cultuurhuis Garenspinnerij tussen 14:00 en 17:00 uur wagenwijd open. Kom kijken, luisteren, creëren, musiceren en toneelspelen in de culturele huiskamer van Gouda: bekijk hier het programma. Ook ontmoet je ons in het oude stadhuis. Ontdek jouw talent door mee te doen aan workshops voor alle leeftijden. Deze twee locaties zijn verbonden door het Verwonderlint. Laat je meevoeren op deze route in een wereld van circus, theater, muziek en beeldende kunst. 

Spektakel in het Hart van de Goudse Binnenstad
Op zaterdag bruist de binnenstad van 13:00 tot 22:30 uur met een scala aan artiesten en acts voor jong en oud. Dwaal door de binnenstad of kies een van de vier festivalroutes en ontdek acts op straat en binnen bij de deelnemende locaties, waaronder de Chocoladefabriek en de Garenspinnerij. Het hoogtepunt van de dag is de adembenemende Grande Finale op festivalhart de Markt van 21:00 – 22:30 uur.

Grande Finale met sensationeel schouwspel SAURUS e.a.
De Grande Finale op de Markt wordt een spektakel van formaat. Hoogtepunt van deze avond is het sensationele schouwspel SAURUS, gebracht door Close Act. Deze gigantische wezens, die lijken op wezens uit lang vervlogen tijden, trekken brullend door de straten. Ze zijn indrukwekkend en laten zich graag bewonderen. Dit magische schouwspel belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Kom naar de binnenstad en bewonder niet alleen SAURUS maar ook de straattheater Parade van gezelschap Pansectirapti en het Franse Tac O Tac.

Beleef de Magie van de Verwondering

Laat je verrassen door een uitgebreid en gevarieerd programma vol cultuur en verwondering. Voor het meest actuele programma en meer informatie, ga naar www.verwondering-gouda.nl Verwonder je, beleef magische momenten en maak de start van het nieuwe culturele seizoen onvergetelijk.

Dankzij Fonds Gouda750, de gemeente Gouda, (culturele) partners in Gouda en een fantastische groep vrijwilligers komt Festival de Verwondering tot leven. Met elkaar bouwen we voort op het grote succes van de Finale Gouda750 in 2022. Het festival is powered by de Goudse Schouwburg.