We gaan weer open!

vrijdag 22 mei 2020

Vanaf 2 juni start Cultuurhuis Garenspinnerij weer met het geven van lessen. Uiteraard binnen de beperkingen en volgens de voorschriften van het RIVM. Dit betekent dat we 30 personen per dagdeel in het gebouw mogen ontvangen, mogelijk zelfs meer omdat we beschikken over twee entree’s. We zijn heel blij dat we op deze manier voorzichtig weer kunnen gaan doen, waar we goed in zijn.

De afgelopen 10 weken hebben vrijwel alle docenten online lessen gegeven. Het was hartverwarmend om te horen hoe leerlingen, cursisten en docenten daarop reageerden. We zien dat iedereen enorm betrokken is en de Garenspinnerij een warm hart toedraagt.

De individuele muzieklessen worden straks weer gegeven in de Garenspinnerij. Speciaal voor de cursisten beeldend, theater en fotografie bieden we vanaf 8 juni ‘cadeaulessen’ aan. De cursisten ontvangen hierover een brief met alle informatie. Zo kunnen we iets terugdoen voor alle cursisten die de afgelopen weken de groepslessen moesten missen.

In het gebouw hebben we een protocol doorgevoerd met looprichtingen, extra manieren om te desinfecteren en gelpompjes om de handen te reinigen. Zo kan iedereen veilig aan de slag. Vanaf juli mogen we waarschijnlijk opschalen naar 100 personen.

Het begin is er, nu op naar een situatie waarin we elkaar weer mogen ontmoeten en samen mooie dingen mogen doen!

Blijf gezond, blijf creatief, blijf blij.

Willem van den Broek,
directeur-bestuurder Cultuurhuis Garenspinnerij

(Foto: Maaike Hoonhout)