Wethouder opent expo met kinderkunst

donderdag 4 april 2019

Net als vorig jaar zijn de kinderen in Korte Akkeren 10 weken enthousiast aan de slag gegaan tijdens het project Groenedraad@goudakker. Naast vlogworkshops volgden ze beeldende workshops in de Garenspinnerij. Dit jaar lag de focus op het thema 'milieu en de natuur'. Tegen de ‘verstening’ van de stad en voor de diversiteit in vogels, planten en dieren.

Vandaag openden wethouder Hilde Niesse en directeur van de Garenspinnerij Willem van den Broek de expositie met het gemaakte werk. Samen met organisator Rachida Chabani, beeldend docenten Hester Veenstra en Bas den Boer en de leerlingen van de Goudakker werd het een feestelijk moment. Hilde Niesse deelde de Groenoorkondes uit en maakte de prijswinnaars van het project bekend: Maryam Faisal en Tess Huijsmans. 

Maryam en Tess mogen een gratis jaarcursus volgen in Cultuurhuis Garenspinnerij. De wethouder ontving zelf ook een cadeau uit handen van Sylvester de Jong en Caolan James: de CD 'Operatie Steenbreek' met daarop een lied geschreven door Juf Monique van Vliet.

De expositie is vanaf nu (gratis) te bezichtigen voor publiek. Loop de Garenspinnerij binnen en kom kijken naar al het moois dat is gemaakt.