Workshops voor Brownies&downieS

maandag 9 november 2020

Zware tijden

Het team van Gouds lunchcafé Brownies&downieS mag sinds de lockdown geen horecawerkzaamheden meer uitvoeren. Zo nu en dan is er nog een bestelling om te bezorgen maar gasten ontvangen mag niet meer. Dit is zwaar voor het team dat bestaat uit jongeren met het downsyndroom, licht verstandelijke beperking of autisme. Dit team is gewend aan een zekere structuur. Deze hebben ze nodig om gelukkig te zijn en zich veilig te voelen. Nu hun werkzaamheden wegvallen doet het team begeleiders er alles aan om toch structuur te bieden.

Gouda helpt Gouda

Cultuurhuis Garenspinnerij helpt hieraan mee en biedt iedere week 2 workshops aan. Afgelopen week heeft het team, dat bestaat uit 23 kanjers, geschilderd met kunstenaar Bas en op vrijdag was er een geweldige Djembé workshop. Na de basistechnieken te hebben geleerd mocht het team op hun favoriete nummer meetrommelen. De groep genoot van de duidelijke uitleg van leraar Henri en passanten kwamen het restaurant binnen om stiekem even mee te genieten en een oliebol te kopen. "Ik was onrustig in mijn hoofd toen ik vanmorgen naar mijn werk kwam maar het ritme van de Djembé en het plezier dat we maken maakt me blij en ontspannen!" - aldus Esmeralda die zichtbaar genoot van de workshop. "Wij zijn heel blij met de hulp van Cultuurhuis Garenspinnerij. Ondanks dat het een zware tijd is genieten we dagelijks van alle nieuwe dingen die we leren in de workshops en de nieuwe mensen die we leren kennen. Dit is Gouda op zijn best!" - aldus Saskia eigenaresse van Brownies&downieS. 

Steun Brownies&downieS

Brownies&downieS zal zolang de lockdown duurt dagbesteding aan blijven bieden aan het team. Gasten zijn welkom in de pop up shop in het restaurant of kunnen hun bestelling doorgeven via www.browniesanddowniesgouda.nl.