Concert Muzikale Schilderijententoonstelling
Cultuurhuis Garenspinnerij

Concert Muzikale Schilderijententoonstelling

donderdag 8 juli 2021

Alle ensembles en orkesten van Cultuurhuis Garenspinnerij werken samen tijdens dit unieke concert! Wandel langs verschillende muzikale ‘schilderijen’ en word ondergedompeld in de muziek van Mussorgsky.

Mussorgsky

Beeld en muziek versterken elkaar als geen ander. Dat wist de Russische componist Mussorgsky heel goed. Na de dood van zijn goede vriend, de schilder Victor Hartman, bezocht Mussorgsky een tentoonstelling van zijn schilderijen. Dit inspireerde hem tot het schrijven van het prachtige muziekstuk ‘De Schilderijententoonstelling’ - een muzikale verbeelding van een wandeling langs de verschillende schilderwerken.

Muzikale Schilderijententoonstelling

Tijdens dit unieke concert geven alle ensembles en orkesten hun eigen draai aan de muziek van Mussorgsky. Zij voeren u mee in een wandeling langs oude kastelen, een hut op kippenpoten, prachtige tuinen en tot slot langs de Grote poort in Kiev. Het is concert is in twee verschillende routes te beluisteren, elk met zijn eigen sfeer.

Op de rode route luister je naar:

Bordeaux Kwintet, Klarinetensemble Chalumeau, Fairy Queen, Biggerband, Dwarsfluitensemble, Blokfluitensemble en het Symfonieorkest. Zij spelen de stukken: Gnomus, Promenade, Bydlo, Con Mortuis in Lingua Mortua, Tuilerieën, Ballet van de Kuikens, Baba Yaga & Grote Poort van Kiev.

Op de blauwe route luister je naar:

Elementair orkest, Blazersensemble, Blokfluitensemble, Barokensemble, Harpensemble, Klezmerband, Biggerband, Fairy Queen en het Symfonieorkest. Zij spelen: Promenade, Con Mortuis in Lingua Mortua, Het Oude Kasteel, Tuilerieën, Samuel Goldenberg en Schmuyle, Baba Yaga & Grote Poort van Kiev.

Schrijf je nu in!

Vanwege de corona maatregelen vragen we je om je aan te melden via deze link. Kies voor het eerste concert van 19.30-20.30 uur of het tweede concert van 20.40-21.40 uur.

Entree: gratis

Wees er snel bij, want het aantal plekken is beperkt!

agenda juli