Excursie Krakau 2019
Cultuurhuis Garenspinnerij

Excursie Krakau 2019

woensdag 29 mei 2019

DEZE EXCURSIE IS VOLGEBOEKT.
Je kunt nog wel mee naar Antwerpen!

Wij gaan naar Krakau! Ga je mee?

Krakau, in Zuid-Polen, is al voor de vierde keer op rij verkozen tot 'stedentrip van het jaar'. Hier komt alles wat je als stedentripper zoekt bij elkaar. Historie, architectuur, trendy shops, uitgaan in hippe wijken én zeer gastvrijer inwoners. Deze excursie staat open voor iedereen, je hoeft dus geen leerling of cursist te zijn. Er is plek voor 35 deelnemers, vol is vol, dus wacht niet te lang met inschrijven. Gebruik hiervoor de link naar het digitale aanmeldingsformulier onder 'aanmelden'.

Informatie vooraf

Vooraf aan onze kunstreizen krijg je een speciaal samengesteld Garenspinnerij boekje met uitgebreide informatie over het programma en vol met alternatieve tips over kunst, cultuur, eten en drinken in de stad. We starten elke ochtend met een gezamenlijk programma waaraan je deel kunt nemen. Soms is er in de middag ook een gezamenlijke bestemming. Het is niet zo dat we de hele dag gezamenlijk met een gids de bezienswaardigheden bezoeken. Het is zeker mogelijk dat je je eigen plan trekt en de dagen invult zoals jij dat zelf wilt. Het is aan jezelf om aan te sluiten bij de groepjes deelnemers.

Lezing door kunsthistorica Karin Braamhorst

Voorafgaand aan de excursie naar Krakau organiseren we op woensdag 15 mei een lezing ter voorbereiding op de reis. Kunsthistorica Karin Braamhorst geeft een lezing over de kunst en cultuur in Krakau. Zo ben je goed geinformeerd over de prachtige plekken die we straks bezoeken en over de kunst die we gaan bekijken. Iedereen kan zich inschrijven voor deze interessante lezing, dus ook als je niet meegaat met de excursie op 29 mei ben je van harte welkom! Tickets online: €11,50 / Aan de kassa: €12,50 / Vrienden van de Garenspinnerij betalen € 9,00. Geef je op.

Programma impressie

Op dag 1 bezoeken we het Nationaal Museum van Krakau, met een geweldige collectie kunst en voorwerpen, waaronder werk van Leonarda da Vinci. Op dag 2 gaan we samen naar de Waweiheuvel met het kasteel, de Waweikathedraal en de Joodse Wijk Kazimierz, welke verrassend artistiek en bohemian is. Op dag 3 bezoeken we de Schindler fabriek en het museum. Deze dag is er ook eigen gelegenheid om het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau en/of de Wielicza Zoutmijnen te bezoeken. We sluiten de excursie op dag 4 af met een bezoek aan het MOCAK museum, met veel moderne kunst.

Elke dag is er volop tijd om zelf aanvullende bezienswaardigheden te bezoeken, maar ook is er tijd om op zoek te gaan naar leuke terrasjes en lekkere eetgelegendheden. Krakau is vol met mooie plekjes: de mooie Mariakerk, het paleis, het kasteel Wawel, de Joodse buurt, de kerk en het museum van het 1000 jaar oude Tynlec klooster, de Middeleeuwse markt en de vele prachtige historische gebouwen. Er zijn in Krakau wel 120 kerken, vele zeer de moeite waard. 

Woensdag 29 mei:

We verzamelen in de ochtend op Schiphol, je meldt je bij de reisleiding om 07.20 uur. Met KLM vliegen we naar Krakau waar we rond 11.15 uur aankomen. Met een bus worden we naar ons hotel gebracht. Nadat we onze koffers hebben afgegeven (het is nog te vroeg om in te kunnen checken) gaan we de stad in. Op dag 1 bezoeken samen we het Nationaal Museum van Krakau, met een geweldige collectie kunst en voorwerpen, waaronder werk van Leonarda da Vinci. Je kunt zelf of in groepjes op eigen gelegenheid het museum bezoeken. Nadat je op eigen gelegenheid heerlijk hebt geluncht kun je in de buurt een van de optionele musea of interessante gebouwen bezoeken. Dineren doe je weer op eigen gelegenheid. Bij terugkomst in het hotel krijg je de kamer toegewezen.

krakau_gekleurde_huisjes.jpg

Donderdag 30 mei:

Na een lekker ontbijt vertrekken we samen richting de Waweiheuvel met het kasteel, de Waweikathedraal en de Joodse Wijk Kazimierz, welke verrassend artistiek en bohemian is. In de middag kun je na een lekkere lunch de leuke Joodse Wijk ontdekken. In je reisboekje vind je hierover alle informatie.

Vrijdag 31 mei:

Na een lekker ontbijt vertrekken we samen naar de Schindler fabriek en het museum. Deze dag is er ook eigen gelegenheid om het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau en/of de Wielicza Zoutmijnen te bezoeken. In je reisboekje vind je hierover alle informatie.

krakau_boog_kerk.jpg

Zaterdag 1 juni:

Na het ontbijt checken we uit in het hotel en stallen onze koffers. We sluiten de excursie op dag 4 af met een bezoek aan het MOCAK museum, met veel moderne kunst. In je reisboekje vind je hierover alle informatie. We verzamelen weer in het hotel om vervolgens met de transfer naar het vliegveld te rijden. Rond 19.55 uur land je weer op Schiphol.

Vluchtschema (o.v.b. wijzigingen)

29 mei: Amsterdam- Krakau  KL 1993 (09.20 - 11.15 uur)
01 juni: Krakau – Amsterdam KL 1996 (17.55- 19.55 uur)

Tarief

€ 489,00 euro op basis van een 2 p.k.
€ 94,00 euro toeslag 1 p.k.
Totaal zijn er 35 plekken beschikbaar

Inclusief:

- Vliegticket Amsterdam – Krakau per KLM v.v. inclusief tax
- Handbagage (max. 10 kilo)
- Transfer luchthaven Krakau - Hotel v.v.
- Drie overnachtingen in Hotel Ibis Krakau Centrum*** Ul Syrokomli 2, 30 102 Krakau, Polen
- Verblijfsbelasting en calamiteitenfonds
- Verzorging op basis van logies en ontbijt 
- Speciaal Garenspinnerij boekje met uitgebreide omschrijving van het programma en extra opties

Exclusief:

- Entree tickets musea en reiskosten ter plaatse
- Lunch en diner op eigen gelegenheid
- Reis- en/of annuleringsverzekering  

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.

agenda mei