Expo Bram Tackenberg
Cultuurhuis Garenspinnerij

Expo Bram Tackenberg

maandag 31 augustus 2020

Tackenberg begon in 2014 met zijn serie ‘De Woonkamers’, waarin de fotograaf mensen in hun eigen woonkamer portretteert. Door zonder oordeel te kijken en te portretteren, legt hij iedereen op gelijke, waardige manier vast en illustreert de serie op een prachtig ingetogen manier de verschillen en overeenkomsten tussen mensen.

Korte Akkeren

Als nieuwe deelserie van zijn langlopende project en als vervolg op zijn succesvolle deelserie ‘De Woonkamers van Gouda Oost’, richt Tackenberg nu zijn lens op Korte Akkeren. De bewoners van deze wijk stellen zichzelf en hun huis open; trots en kwetsbaar. Aan de hand van 40 enorme woonkamerportretten worden zij zo op een positieve manier uitgelicht en in contact gebracht met elkaar en met de andere inwoners van Gouda. De portretten bieden daarmee een ingang voor dialoog.

Opening

In 2020 wordt het project als een lint door de kern van de wijk in de buitenlucht tentoongesteld. Cultuurhuis Garenspinnerij is een belangrijke partner in dit sociale kunstproject en heeft de realisatie mede mogelijk gemaakt. In de expositieruimte op de eerste etage van de Garenspinnerij heeft Tackenberg een prachtige fototentoonstelling gerealiseerd. De expositie wordt geopend op 10 september om 20.00 uur door wethouder Rogier Tettero in de Garenspinnerij, dé Culturele Huiskamer van Korte Akkeren. De tentoontstelling is dagelijks gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Cultuurhuis Garenspinnerij.

Entree: gratis (Let op: tijdens schoolvakanties is de Garenspinnerij gesloten.)

agenda augustus