Galerie de Witte Ezel: Leen Zuydgeest
Cultuurhuis Garenspinnerij

Galerie de Witte Ezel: Leen Zuydgeest

donderdag 15 februari 2024

Galerie de Witte Ezel in onze foyer toont doorlopend beeldend werk van cursisten en medewerkers van Cultuurhuis Garenspinnerij. Sta gerust even stil om te bekijken wat onze professionals en liefhebbers gemaakt hebben. 

Leen Zuydgeest

Vanaf half februari exposeert Leen Zuydgeest in Galerie "De Witte Ezel" in de foyer. Leen is cursist "Portret en Model" o.l.v. Bas den Boer op maandagavond in de Garenspinnerij. Hij exposeert nu met iets heel anders. Leen ontwerpt ieder jaar een kerst/nieuwjaarskaart en speciaal voor deze expo heeft hij het werk groot laten afdrukken. Deze afbeelding is digitaal ontworpen maar er hangt ook een werk gemaakt met conté, houtskool en zwart kleurpotlood. Kom kijken en zoek de verschillen!
 
Sinds de 2e helft van de jaren '80 maak ik elk jaar een kerst/nieuwjaarskaart. Vanaf 1992 zijn ze gebaseerd op landschappen, gebouwen, megalieten en andere bezienswaardigheden die ik tijdens mijn zomervakantie bezocht heb. Het is altijd een niet bestaande combi van meerdere onderwerpen.

Nu te bezichtigen:

Isle of Skye (2017) - potlood en conté 
Dunvegan Castle, behoorlijk aangepast. Met hoog oprijzend "The Old Man of Storr", een karakteristieke rotspilaar op het Isle of Skye (Binnenste Hebriden,Schotland). Op de voorgrond vrouw en zoon
 
Glimminghus (2019) - digitaal
Het Glimminghus is een bekend kasteel in Zuid-Zweden dat ook voorkomt in Nils Holgerssons 'Wonderbare Reis van Selma Lagerlof'. Het poortgebouw heb ik erbij verzonnen. De knarr, een vikingvrachtschip, is gebaseerd op een reconstructie in het Vikingschipmuseum van Roskilde in Denemarken.
 
Schotse noordzeekust (2023) - digitaal
Een verzameling kliffen en rotsen langs de Schotse noordzeekust gecombineerd met Dunnotter Casle. Het kasteel is in werkelijkheid veel groter en staat op een klif ten zuiden van Aberdeen.
 

Lees hier meer over Galerie de Witte Ezel.

agenda februari