Gouds Koren Festival
Cultuurhuis Garenspinnerij

Gouds Koren Festival

zaterdag 8 oktober 2022, 11:00 - 16:30 uur

Binnen en buitenpodia

De historische binnenstad van Gouda staat op zaterdag 8 oktober 2022 geheel in het teken van het Gouds Koren Festival. De sfeervolle binnenstad gaat weer bruisen tijdens dit festival met de diverse binnen en buitenpodia. Er is een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Van klassiek, volksmuziek, kamermuziek tot popmuziek. Er is dus voor ieder wat wils zodat jong en oud zich kunnen vermaken.
 
Bijna 1000 deelnemers
Er doen maar liefst 32 koren mee, bijna 1000 deelnemers. Ook cultuurhuis Garenspinnerij is een locatie van het Gouds Koren Festival. Loop gerust even binnen!  
 
Grande finale
Om 16.00 uur begint in de Sint Janskerk de Grande Finale onder leiding van dirigente Maria van Nieukerken en zingen alle deelnemende koren samen: 1000 zangers! De finale duurt tot 16.30 uur en is gratis toegankelijk voor publiek.
 
Zingen maakt sterk!
Het thema is Zingen maakt Sterk! We sluiten af in volle energie: dompel je onder in een swingende body-rhythm, opgewekte kanons en een klassiek koorwerkje! Een spetterende finale waarin de unieke kracht van samen zingen centraal staat, zeker nu het weer kan!
 
Meer informatie?

agenda oktober