Kunstlezing 'Juwelen!'
Cultuurhuis Garenspinnerij

Kunstlezing 'Juwelen!'

woensdag 29 januari 2020, 19.30-21.30 uur

Pracht en praal aan het Russische hof

Diamonds are a girls best friend - Dat gold zeker in Russische hofkringen in de 19e en vroeg 20e eeuw en niet alleen voor vrouwen. In het tsaristisch Rusland konden ze er geen genoeg van krijgen! Het stereotype beeld van de enorm overdadige luxe en de fenomenale rijkdom van de Russische tsaren en tsarina's inclusief hun gigantische hofhouding blijkt helemaal te kloppen. De pronkzucht van de Romanovs, de hen omringende upper class en zeker ook van 'onze' Anna Paulowna was grenzeloos en ongekend. Kunsthistorica Karin Braamhorst geeft je een boeiend inkijkje, wijst je op de fijnste details en deelt verrassende achtergrondverhalen.

Hermitage Amsterdam

De honderden juwelen die dit najaar te zien zijn in de Hermitage bevestigden identiteit, smaak, afkomst en rijkdom van hun dragers. In vol ornaat zijn de eigenaren te zien, op schilderijen, met de betreffende juwelen als finshing touch. De collectie strekt van barok tot begin twintigste eeuw, van snuifdoos tot kroonjuweel. De expositie 'Juwelen! Schitteren aan het Russische hof' is te zien tot en met 15 maart 2020.

Tarief

€ 11,50 online / € 12,50 aan de kassa - dit is inclusief 1x koffie of thee

Koop je ticket online: je hebt gegarandeerd een plekje in de zaal, staat niet in de rij bij aanvang van het evenement en kunt zelf je stoel kiezen (indien de zaal geplaceerd is). Aangekochte tickets worden niet geretourneerd. Reserveren is niet mogelijk tenzij anders aangegeven (zoals voor Vrienden van de Garenspinnerij).

Bestel tickets

agenda januari