Lezing ‘De hoed en de rand’
Cultuurhuis Garenspinnerij

Lezing ‘De hoed en de rand’

donderdag 8 februari 2018, 20.00-22.00 uur

Deze lezing gaat over hoofddeksels en hoofdbedekkingen uit de hele wereld. ‘De Hoed en de rand’ is een programma met historische en hedendaagse museumstukken! Ansje van Dijk neemt je mee naar de wondere wereld van hoofdbedekkingen. Met dia’s en met echte, unieke hoeden illustreert ze haar sprankelende verhaal. Van Dijk geeft op deze manier al vele jaren bijzondere lezingen aan studenten, museummedewerkers, bedrijven en kunstgeïnteresseerden.

Ansje van Dijk

Ansje van Dijk, oud-hoofddocent van de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam, afdeling Theatervormgeving en Scenografie heeft in haar jarenlange carrière als docent textiel- en kostuumgeschiedenis een museale verzameling aangelegd waar menig museum jaloers op is. Haar collectie bestaat uit unieke, historische stukken en Hofstukken uit de hele wereld. Het bijzondere is dat zij de collectie inzet om de geschiedenis beeldend uit te leggen, verbanden te leggen en daadwerkelijk mensen aankleedt met deze stukken. Ansje werkte o.a. 5 jaar als gastdocent in China (Wenzhou en Shanghai).

Dompel je onder in deze bijzondere wereld en zie eindelijk de verbanden waarom dingen zijn zoals ze zijn en hoe ‘spreekwoorden’ zijn ontstaan. Entree (€12,50) is inclusief drankje in de pauze.

Inschrijven

 

agenda februari