Literaire avond: David van Reybrouck in de Garenspinnerij over Revolusi
Cultuurhuis Garenspinnerij

Literaire avond: David van Reybrouck in de Garenspinnerij over Revolusi

donderdag 4 november 2021, 20.00 uur

Boekhandel Verkaaik organiseert in samenwerking met de Garenspinnerij aan de Turfsingel 34a, 2802 BC te Gouda, een literaire avond met de Vlaamse auteur David Van Reybrouck.

David Van Reybrouck (Brugge, 1971) is één van de meest toonaangevende en veelzijdige auteurs van zijn generatie. Hij schrijft zowel essays als proza, poëzie en theater. Met grote regelmaat mengt hij zich bovendien in het maatschappelijke en politieke debat.
Hij zal worden geïnterviewd door Emily ter Steeg (PhD Candidate at Wageningen University & Research) en Rik Rutten (journalist NRC)
In 2010 verscheen zijn bekroonde en gekende boek ‘Congo, een geschiedenis’. In 2016 won David Van Reybrouck de cultuurprijs van de provincie West-Vlaanderen, nadat hij in 2014 al werd onderscheiden met de Gouden Ganzeveer, een Nederlandse literatuurprijs voor een persoon die van grote betekenis is voor het geschreven woord in de Nederlandse taal.

De opbrengst van deze avond komt geheel ten goede aan Boekfiets. Deze organisatie probeert het percentage kinderen met een taalachterstand in Nederland (nu 25%) te verkleinen door een aantrekkelijk en speels taalaanbod creëren waardoor kinderen en ouders plezier krijgen in (voor)lezen. Een goede taalontwikkeling vergroot de onderwijskansen en mogelijkheden van kinderen!

Kaarten: € 17,50 p/p (incl. consumptie)
Aanmelden: via info@boekhandelverkaaik.nl

PS: In verband met de geldende Coronamaatregelen zijn wij verplicht om alle bezoekers vanaf 13 jaar te controleren op het coronatoegangsbewijs. Vanaf 14 jaar moet het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd. 

agenda november