Opening expo Bram Tackenberg
Cultuurhuis Garenspinnerij

Opening expo Bram Tackenberg

donderdag 10 september 2020, 20.00 uur

Tackenberg begon in 2014 met zijn serie ‘De Woonkamers’, waarin de fotograaf mensen in hun eigen woonkamer portretteert. Door zonder oordeel te kijken en te portretteren, legt hij iedereen op gelijke, waardige manier vast en illustreert de serie op een prachtig ingetogen manier de verschillen en overeenkomsten tussen mensen.

Opening

In 2020 wordt het project als een lint door de kern van de wijk in de buitenlucht tentoongesteld. De expositie wordt geopend op 10 september om 20.00 uur door wethouder Rogier Tettero in en om de Garenspinnerij, dé Culturele Huiskamer van Korte Akkeren.

Korte Akkeren

Als nieuwe deelserie van zijn langlopende project en als vervolg op zijn succesvolle deelserie ‘De Woonkamers van Gouda Oost’, richt Tackenberg nu zijn lens op Korte Akkeren. De bewoners van deze wijk stellen zichzelf en hun huis open; trots en kwetsbaar. Aan de hand van 40 enorme woonkamerportretten worden zij zo op een positieve manier uitgelicht en in contact gebracht met elkaar en met de andere inwoners van Gouda. De portretten bieden daarmee een ingang voor dialoog.

Entree: gratis

agenda september