Start: Muziek maak je samen
Cultuurhuis Garenspinnerij

Start: Muziek maak je samen

maandag 21 januari 2019

Muziek maak je samen

Lijkt het je leuk een instrument te bespelen, maar wil je het eerst proberen? Kom dan naar de workshops 'Muziek maak je samen!' In tien lessen maak je kennis met jouw favoriete instrument. Je leert niet alleen hoe je dat instrument moet bespelen, maar ook noten lezen en samenspelen in een écht orkest! Je kunt kiezen uit: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, hoorn, viool, altviool, cello of slagwerk. De lessen worden verzorgd door gediplomeerde dirigenten en docenten van Cultuurhuis de Garenspinnerij en muziekverenigingen Caecilia en de Pionier.

Praktische informatie

Voor wie?

Voor kinderen uit groep 5, 6 en 7 van het basisonderwijs

Wanneer?

De workshops voor de instrumenten dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone en slagwerk worden gegeven in 2 groepen: Groep A: dinsdagmiddag 16.00-16.45 uur – Ankerpad 2 (nabij de Julianasluis). Groep B:  woensdagmiddag 15.30 -16.15 uur – Muziekpand50 (Bodegraafsestraatweg 50).

De workshops voor de instrumenten (alt)viool en cello worden gegeven in 2 groepen bij Cultuurhuis de Garenspinnerij (Turfsingel 34): Groep C:  maandagavond 18.00-18.45 uur (Cello). Groep D:  woensdagmiddag 13.45-14.30 uur – (Alt)viool.

De workshops starten in de week van 21 januari 2019 en de laatste workshop wordt gegeven in de week van 1 april. De workshops worden afgesloten met een gezamenlijke uitvoering van alle groepen op zaterdag 6 april.

Kosten       

€ 40,- lesgeld + €10,- voor de huur van het instrument. Dat betekent € 50,- voor 10 lessen. Deze kosten kunnen contant worden voldaan in een enveloppe met de naam van de leerling erop bij de eerste les.      

Aanmelden

Heb je zin om mee te doen? Leuk! Meld je aan via Het aanmeldformulier 

Steun voor Muziek Maak je Samen!

Het VSBFonds en GoudApot gaan het project MMJS! financieel ondersteunen. Met dat positieve bericht, is de organisatie van MMJS! heel blij. Nu kan er een aantal muziekinstrumenten worden gekocht die speciaal geschikt zijn voor kinderen. En dat maakt het samen maken van muziek nóg leuker. Ook zorgt de bijdrage ervoor dat de workshops voor zoveel mogelijk kinderen betaalbaar blijven.

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. Dat gebeurt onder meer door het geven van donaties en netwerken. Het fonds draagt bij aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in Nederland, door bijvoorbeeld culturele projecten te steunen. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’. En dat motto sluit natuurlijk prima aan bij het project Muziek Maak je Samen!

GoudApot ondersteunt initiatieven van Gouwenaren die onze stad leuker en beter willen maken. Stichting GoudApot krijgt subsidie van de gemeente Gouda om dit mogelijk te maken. Het gaat om projecten die kleinschalig, laagdrempelig, eenvoudig en op maat zijn. En aan die voorwaarden voldoet Muziek Maak je Samen!

agenda januari