Voorproeverij in de voorjaarsvakantie
Jeugdtheaterhuis

Voorproeverij in de voorjaarsvakantie

maandag 22 februari 2021, 10:30 - 12:00

Twee ouwe rotten van het Jeugdtheaterhuis, Hans Cassa en Theo Ham, geven deze voorjaarsvakantie een voorproefje op de Vooropleiding. Het zijn vijf Zoom-lessen: iedere ochtend ga je anderhalf uur aan de slag met muziektheorie, musical en toneel, van maandag 22 t/m vrijdag 26 februari. Dit kun je verwachten:

Muziektheorie – ma 22 en wo 24 februari
In deze lessen gaan we in op de basis van de muziektheorie. Wat zien we allemaal als we naar bladmuziek kijken en wat betekent het? Zit er systeem in wat we zingen/spelen? Het antwoord is natuurlijk ja, en in deze lessen gaan we een beginnetje maken om dat te leren snappen. 

Elementair toneel en tekstinterpretatie – di 23 en do 25 februari
Deze les gaat om altijd in beweging zijn en oeverloos verzinnen. We kijken naar twee elementen uit Lessen voor acteurs van Stanislavski: Handeling en Verbeeldingskracht. Gekoppeld aan twee stukken, één over een jongen en één over een meisje, brengen we deze elementen in de praktijk.

Musicalgeschiedenis – vr 26 februari
Anderhalf uur is natuurlijk veel te kort om de musicalgeschiedenis te behandelen, maar we gaan grofweg door de ontwikkeling van het genre in Amerika heen. Lekker terug naar die goeie ouwe tijd; er is zo veel moois waarvan je het bestaan misschien nog niet kent! 

Interesse in de Vooropleiding van het JTH?

Je kunt je opgeven voor de selectie als je les hebt bij het Jeugdtheaterhuis, bij een verwante (jeugd-)theaterschool of op een andere manier ervaring hebt opgedaan op het gebied van podiumkunsten. Op donderdag 1, vrijdag 2 en zaterdag 3 april vindt de selectie plaats. Doe jij mee aan de selectie?

Klik hier voor alle info en aanmelding voor de Vooropleiding
agenda februari