Expositie Ruben van Veen

vrijdag 14 januari 2022

De expositie is vanaf maandag 17 januari tot 7 maart dagelijks gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Cultuurhuis Garenspinnerij.

Entree: gratis (Let op: tijdens schoolvakanties is de Garenspinnerij gesloten.)

Ruben van Veen

Ruben van Veen maakt tekeningen, schilderijen en werken op strokarton in een figuratief intuïtieve werkwijze waarbij het onderbewuste een belangrijk onderdeel is het creatieve proces.

Zonder vooropgezet plan stapt hij een tekening in. Dan verschijnt er altijd weer een mensfiguur. Veelal vergezeld door een dier, een vrucht, een alledaags voorwerp. Deze combinatie van beelden geven een kijkje in een bizarre wereld. Het leidend thema in het werk is dan ook de mens en de complexe verhouding van mensen tot elkaar. Het gaat over verlangens en angsten en het geeft de dunne scheidslijn aan tussen verleiden en afstoten, harmonie en conflict, tederheid en gevecht.

Niet zonder ironie doet hij een poging om het raadselachtige van het leven te verbeelden en is hij op zoek naar een voortdurend wisselend schoonheidsideaal.

Ruben van Veen (1960) volgde teken- en schilderlessen aan de Volksuniversiteit te Gouda en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij exposeert sinds 1992. Zijn werk is opgenomen in museale en particuliere collecties.

In 2016 verscheen het kunstboek “Ruben van Veen / Tekeningen Schilderijen Kartonnen”  met een selectie van zijn werk over de periode 1994 - 2016.

www.rubenvanveen.com