Interview Willem Kraamer

woensdag 1 juli 2020

Cursist Talentklas Popdrummen (13 jaar)

Toen Willem 8 jaar was speelde hij thuis al op een geïmproviseerd drumstel, gemaakt van hout, in elkaar geknutseld door zijn vader. Daarna volgde een elektrische drumkit en nu heeft hij een akoestisch drumstel thuis staan om op te oefenen. Om de buren geen overlast te bezorgen speelt hij elke dag een half uurtje, ergens tussen 3 en half 7. “De hele buurt weet inmiddels dat ik drum maar dat is geen probleem. De naaste buren maken zelfs weleens een dansje als ik oefen.”

De drumlessen volgt hij elke week bij docent Ruben (van Asselt) en momenteel bij Henri van den Berg omdat Ruben nu op tournee is. Hij speelt graag nummers van Keane, Coldplay (Paradise) en Mutemath. Daarnaast luistert hij graag naar muziek van Snelle. “Maar dat is saai om te spelen op drums.” Wat hem nu goed lukt is basisritmes spelen op hi hat, bass drum en snare drum (de drie hoofdonderdelen van een drumstel). “Maar wat ik nog lastig vind is om snelle ritmes op de bass drum (rechtervoet) te combineren met ingewikkelde ritmes met mijn handen, dat klinkt nu nog wat wankelig. Als ik dat eenmaal kan wil ik graag coole fills (een korte drumsolo over alle trommels) leren spelen.”

Willem, zijn broer Jacob en een vriend vormen samen een band in de Garenspinnerij o.l.v. bandcoach Erik Versluis. Jacob speelt piano en samen met Willem schrijft hij nummers. “Verder speel ik weleens via de Garenspinnerij tijdens Kaarsjesavond en bandavonden. Van tevoren ben ik wel nerveus maar als ik eenmaal speel is dat direct weg.” Naast muzikaal is hij ook sportief. Hij heeft gejudood en speelt nu enkele jaren basketbal. Bovendien fietst hij soms heen weer naar zijn school in Rotterdam. Als hij met school klaar is wil Willem sowieso verder in de muziek: “Drumleraar worden bijvoorbeeld.”

Een proefles Popdrummen volgen? Dat kan bij docenten Henri van den Berg of Ruben van Asselt. Geef je online op of maak telefonisch een afspraak: 0182 527238.

Je kunt ook gebruik maken van onze actie: 3 lessen slagwerk of drummen voor € 35!